26 Haziran 2011

Pişi Yapılışı


Malzemeler:
  • 3-4 su bardağı un,
  • İnstant kuru hamur mayası,
  • Su,
  • Tuz,


Yapılışı:
  1. Hamuru mayanın üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pişinizin çıtır çıtır olması için hamuru biraz daha fazla su ile yoğurun, cıvık hamur olsun. Üzerini kapatıp ( ortam sıcaklığına göre) yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
  2. Parmak uçlarınızı ve hamuru şekillendireceğiniz düz tepsi veya tabağı yağlayın. Hamurdan istediğiniz miktarda bir parça koparın, yağladığınız zeminde parmak uçlarınız ile hamuru yayarak inceltin, kızdırılmış tava içindeki sıvı yağda her iki tarafını kızartın. Bütün hamurunuz bitinceye kadar aynı işlemi yapın.
  3. Çayın yanında kahvaltı malzemeleri ile sıcak veya ılık olarak servis yapın. 
Afiyet olsun...

10 Haziran 2011

Fırında Kıymalı Kabak


Malzemeler:
  • 600-700 gr sakız veya girit kabağı,
  • 150-200 gr kıyma,
  • 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3 adet sivri yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • Yarım yemek kaşığı salça,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Maydanoz, dere otu,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Karabiber, tuz, pul biber,

Yapılışı:
  1. Kabakların dış kabuklarını kazıdıktan sonra, önce uzunlamasına dört parçaya, sonra 2 cm uzunluğunda kesin.
  2. Soğanlardan birisini yarım halka şeklinde doğrayın, arzu ettiğiniz miktarda tuz, karabiber, pul biber ile birlikte kabağa ilave edin harmanlayın. Uygun bir borcama yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında kabakların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  3.  Diğer tarafta zeytin yağında, kıyma, ince doğranmış soğan, sivri biber ve sarımsağı birlikte kavurun. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve salçaları ekleyin, domatesler eriyinceye kadar pişirin. 
  4. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve dere otunu ilave edin karıştırın. Borcamdaki kabakların üzerine yayın. Yemek ile aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin, tekrar fırına sürün. 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

06 Haziran 2011

Etli Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler:
  • 20 adet kabak çiçeği,
  • 20 tatlı kaşığı pirinç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 150-200 gr kıyma,
  • 1 adet domates,
  • 1yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Maydanoz, dere otu,
  • Kuru nane, karabiber, tuz,
  • Sosu için ayrıca 1 tatlı kaşığı domates salçası,
Yapılışı:
  1. Kabak çiçeklerinin ortasındaki kısım çıkarılır, bol su içinde, dolma içi malzemesi hazır oluncaya kadar bekletilir.
  2. Dolmanın içi bütün malzemeler karıştırılarak hazırlanır. Çiçekler suyun içinden çıkarılır, kaşık ile içlerine ( yarısını geçmiyecek miktarda) hazırlanan harçdan koyulur. Çiçekler ortada birleştirilir, hafif bükülür tencereye dik veya yatık dizilir.
  3. 1 tatlı domates salçası 1,5 su bardağı sıcak su ile ezilir, dolamaların üzerine dökülür. kısık ateşte ağır, ağır pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...