27 Eylül 2011

Bozcaada/ÇANAKKALE


Bozcaada...harika bir yer. Güzel ve ekonomik tatil yapmak için ideal bir yer. Nasıl gidilir...nereler gezilir...nerede kalınır... nasıl eğlenilir...neler yenilir....ne içilir...buradan öğrenebilirler. Gezip-görülecek yerlerin listesine Bozcaada' yı da eklemelisiniz.
Bozcaada Kalesi
Feribot ile adaya yaklaşırken ilk dikkati çeken Bozcaada kalesi.



 Rüzgar enerji santralleri, özellikle gün batımında, hemen önündeki eski Polente Feneri ile oluşturduğu manzara görülmeye değer güzellikte.

Bozcaada Rüzgar Enerji Santrali, yaklaşık 30.000 kişinin elektrik ihtiyacını karşılayan, Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrali.




Namazgah Çeşmesi
Meryem Ana Kilisesi


Rum Ortodoks cemaatine ait, ibadete açık tek kilise.


Saat Kulesi


Ada sokaklarını bir saat içinde gezmek mümkün. Fakat her gezilişinde farklı bir ayrıntı, farklı bir güzellik dikkati çekiyor.











Bozcaada tatilimizin en güzel tarafı, 4-5 Haziran' da düzenlenen "Yerel Tatlar Festivali " ne rastlamamız oldu. Kale içinde düzenlenen festivalde, Bozcaada sakinlerinin yapmış oldukları adaya özgün yemekler sergileniyor. Kaleye, festival yerine girişte alınan 10 TL karşılığında  hepsi çok lezzetli yemeklerden sınırsız alabiliyorsunuz.









20 Eylül 2011

Patlıcanlı Makarna


Malzemeler:
  • 1/2 paket dilediğiniz makarna,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet patlıcan,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 3 adet yeşil sivri biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet domates,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Bir tutam yaş veya kuru fesleğen, (kuru fesleğen kullandım)
  • Maydanoz,
  • Tuz, karabiber,
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ,

Yapılışı:
  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
  2. Patlıcanları alaca soyup küp doğrayın, acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp sıkın.
  3. Sıvı yağı tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Bir kenarda bekletin.
  4. Biberleri incecik doğrayın biraz kavurduktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ve salçaları ilave edin, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
  5. Kızarmış patlıcan, maydanoz, tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Süzülmüş makarnayı ilave edin ve karıştırın. Dilerseniz kaşar rendeleyin. Sıcak olarak servis yapın,
Afiyet olsun...

12 Eylül 2011

Paçanga Böreği


 
En çok sevdiğimiz böreklerden birisidir Paçanga böreği. İsteyenler fırında kızartabilirler. Ben bu sefer tavada kızarttım. Sarıp kapaklı bir kabın içinde dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda dondurucudan çıkarıp pişirebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3 adet yufka,
  • 150 gr pastırma,
  • 4- 5 adet sivri yeşil biber,
  • 2 adet orta boy domates,
  • Kaşar peyniri,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Yapılışı:
  1. Yufkaları 8 adet parçaya bölün. Kaşarı rendeleyin veya dilimleyin. Ben dilimledim. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayın ve karıştırın. Kaşarı rendelerseniz, rendelenmiş kaşarı da ilave edin.
  2. Sekize bölünen yufkanın uzun kenarına bir miktar karışımı koyduktan sonra, üzerine bir dilim kaşar peynirini yerleştirin, 2 parmak genişliğinde sigara böreği gibi sarın.
  3. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağı çekmesi için kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

06 Eylül 2011

Fırında Elma Dilimli Patates



İstediğiniz miktarda patatesi bir güzel yıkayın. (Taze patates tavsiye edilir) Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın. Bir miktar sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve kimyon ilave edin ve karıştırın.
200 derece fırında pişirin....

AFİYET OLSUN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...