30 Nisan 2012

Enginar Salatası


Malzemeler:
  • 5 adet enginar,
  • 1 adet orta boy patates,
  • İç bezelye,
  • Domates,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Yeşil soğan,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 çay bardağı sızma zeytin yağı,
  • Maydanoz, dere otu,
Yapılışı:
  1. Enginarlar temizlenir dört parçaya kesilir tencereye alınır, üzerine  küçük küpler halinde kesilmiş patatesler, bezelyeler ve 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış tuzlu su ilave edilir haşlanır.( Ben düdüklü tencerede 15 dakika haşladım.)
  2. Haşlanan sebzelerin suyu süzülür geniş bir kaba alınır. Piyazlık doğranmış kuru soğan, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dere otu,  limon suyu ve sızma zeytinyağı ilave edilir karıştırılır, servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz ve dere otu yaprakları ile süslenir.
Afiyet olsun....

Beze Tarifi



Malzemeler:
  • 2 yumurta beyazı,
  • 2 çay bardağı toz şeker,
  • 2 damla limon suyu,
  • 1 fiske tuz,
Yapılışı;
  1. Yumurta aklarına kesinlikle sarısını karıştırmayın,
  2. Bütün malzemeleri karıştırıp, mikser ile kısık ateş üstünde 5 dakika kadar çırpıp ocaktan alın. Dip tutmaya başladığında ocaktan alın..
  3. 15 dakika kadar çırpmaya devam edin. Mikserden düşmeyecek kıvama gelmesi gerekiyor.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbası ile veya kaşık ile aralıklı sıkın.
  5. 100-110 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar kızartmadan beyaz kalacak şekilde kurutarak pişirin.
  6. Yumuşamaması için, ağzı kapalı cam kavanozda muhafaza edin, .
Afiyet olsun...

27 Nisan 2012

Donut Tarifi (donats)


Amerikan filmlerinde polislerin ellerinden eksik etmedikleri donatlar hep ilgimi çekmiştir. Çok beğeneceğiniz, iştahınızı kabartacak, alışkanlık yapacak leziz donatların tarifi...Yağda kızartıldığı halde  kızarırken yağı içine çekmediği için ağır olmuyor. Ben  donutların bir kısmını fırında pişirdim fakat kızartılmışı çok daha güzel oldu.
Malzemeler:
  • 1 paket kuru instand maya,
  • 1 su bardağı  süt,
  • 50 gr tereyağı, (Yumuşak)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 3,5 su bardağı un,
  • 1 tutam tuz,
  • Kızartmak için sıvı yağ,


Yapılışı:
  1. Süt hariç diğer malzemeler karıştırılır, süt ilave edilir esnek bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Üzeri örtülür mayalanması için bekletilir.
  2. Hamur merdane 1 cm kalınlığında  yayılır, Yuvarlak halkalar kesilir. Kızgın olmayan yağda, kısık ateşte ( ocağın en küçük gözünde ) her iki tarafı eşit kızartılır.
  3. Üst kısımlarına pudra şekeri serpebilir veya benmari usulü eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra, hindistan cevizi, antep fıstığı, çikolata şekerlemeleri, renkli şekerli pasta süsleri v.s ile zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

23 Nisan 2012

Zeytinyağlı kabak yemeği


Malzemeler:
  • 4-5 adet kabak,
  • Yarım su bardağı zeytin yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı (yarım çay bardağı) pirinç,
  • 1 çay kaşığı veya 1 adet kesme şeker,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • Tuz, dere otu,
Yapılışı:
  1. Kabakları yıkadıktan sonra kazıyın ve halka halka doğrayın.
  2. Domatesleri minik küpler halinde kesin.
  3. Tencereye önce ince doğranmış soğanları koyun, üzerine kabakları, domatesleri, sarımsakları, pirinci, yağını, tuzunu, suyunu ve şekeri ilave edin düdüklü tencerede 15 dakika, (normal tencerede 30 dakika kadar )pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine  ince kıyılmış dere otu serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

16 Nisan 2012

Tuzlu Susamlı Simit


Malzemeler:

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı sirke,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 adet yumurta ( sarısı içine, akı üzeri için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı tahin,
  • Susam,
  • Aldığı kadar un,
Yapılışı:
  1. Sirke ile kabartma tozunu karıştırın. Susam ve yumurta akı dışında bütün malzemeyi ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, simit şekli verin. Küçük simitleri önce yumurta akına  sonra susama batırarak 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun... 

12 Nisan 2012

Süzme Yoğurtlu Tavuk Eti Salatası


Malzemeler:
  • Tavuk göğüs eti,
  • Sızma zeytinyağı,
  • Süzme yoğurt,
  • Sarımsak,
  • Dere otu,(ince doğranmış),
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Arzu ettiğiniz miktarlarda tavuk etlerini haşlayıp didin, sarımsakları tuz ile ezin, sızma zeytin yağı, süzme yoğurt ve dere otunu ilave edin  iyice karıştırın.
  2. Servis tabağına alın üzerini ceviz ve dere otu ile süsleyin.
Afiyet olsun...

07 Nisan 2012

Cevizli Biber Dolması (Bodrum yöresi)


Malzemeler:

  • 6 adet büyük boy uzun kırmızı biber,
  • 300-400 gr yumuşak Ezine peyniri,
  • 0,75 su bardağı sızma zeytinyağı,
  • 1,5-2 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
  • 1 demet dereotu, ince doğranmış,
  • Kırmızı pul biber,
Yapılışı:
  1. Biberleri fırında veya ocakta közleyin, soyun, saplarını kesip uzunlamasına ikiye böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın. (Hazır közlenmiş biber de kullanabilirsiniz.) 
  2. Bir kabın içinde bütün malzemeler çatal yardımıyla iyice ezilir.
  3. İkiye bölünmüş biberlerin uzun kenarına hazırladığımız peynirli harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyun ve rulo şeklinde sarın. Bir bıçak ile iki parmak eninde parçalar oluşacak şekilde dilimleyin Ruloların içini iyice doldurun.
  4. Hazırlanan ruloları servis tabağına dizin ve üzerine tekrar sızma zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun...

04 Nisan 2012

Panna Cotta Tarifi ( İtalyan tatlısı) 6 kişilik






 Panna cotta tadı oldukça leziz ve hafif bir İtalyan tatlısı. Pişmiş krema anlamına geliyormuş. Hazırlanışı oldukça kolay ve de çok kısa sürede hazırlanıyor.




Malzemeler:
  • 2 kutu krema, 400 gr
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin,
  • 2 su  bardağı süt,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • Mevsim meyveleri,
Yapılışı:
  1. Sütün içine jelatin ile nişastayı koyun ve karıştırın .
  2.  Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltın şekeri ilave edin karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
  3. Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
  4. Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  5. Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin, arzu ettiğiniz meyvelerle servis yapın.
Afiyet olsun...

02 Nisan 2012

Çikolata Damlalı Vanilyalı Kap Kek (cup cake) (24 adet)



Malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Malzemeler: 
  • 220 gr tereyağı,
  • 4 adet yumurta,
  • 1,5  su bardağı şeker,
  • 100 gr mısır nişastası,
  • 4 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi,
  • Limon kabuğu rendesi,
  • 1 kutu 200 gr krema,
  • 1/2 paket kabartma tozu, 
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çimdik tuz,
  • Damla çikolata, 
 Dolgu Kreması İçin:
  • 200 gr krema,
  • 100 gr bitter çikolata, 
  • 100 gr sütlü çikolata,
  • 50 gr tereyağı,
Yapılışı:
  1. Dolgu kreması için, krema derin tencereye konulur kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Kaynamasına izin vermeyin. Küçük parçalara bölünen çikolatalar ve tereyağı ilave edilir mikser ile 4-5 dk çırpın. Soğuması için dolaba kaldırın.
  2. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya hindistan cevizi ve damla çikolatayı ekleyin iyice karıştırın,
  3. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile şekeri 2 dakika çırpın.
  4. Yumurtaları tek tek ilave edin karışım ile bütünleştirin.( her yumurtadan sonra mikser çalıştırılıp yumurta ile bütünleştirilir.) Sıvı krema, vanilya, tuz, limon kabuğu rendesini ilave edin 1-2 dk kadar daha çırpın.
  5. Katı malzemeleri yavaşça  ilave edip, sadece bütünleşinceye kadar kısa süreli mikseri çalıştırın. 
  6. Muffin tepsisine muffin kağıtlarını yerleştirin, hamuru kağıtların üst sınırına yakın olacak şekilde (yaklaşık 2/3 üne kadar) paylaştırın. ortalama 24 adet oluyor.
  7. Fırını 170 derecede iyice ısıtın sonra muffinleri koymadan fırınınızın ısısını 180 dereceye getirin. 25-30 dakika kadar pişirin.
  8. Kap keklerimiz soğuduktan sonra üzerini konik biçimde kesip ayrın. Oluşan boşluğun içine  dolgu kreması doldurun, kestiğiniz parçanın altındaki kısmı kesip kapağı tekrar kapatın. 
  9. Kap keklerin üzerine yine dolgu kreması sürüp renkli şekerler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...