19 Haziran 2012

kaşar peynirli mantarlı tavuk yemeği



Malzemeler:
  • 5-6 adet kemiksiz tavuk kalça,
  • 1 paket mantar,
  • 1 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber,
  • 4-5 adet sivri yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Tavuk ve  mantarları kuşbaşı doğrayın birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin,
  2. Zeytin yağını ve iri doğranmış biberleri ilave edin birlikte biraz kavurun. 
  3. Küp doğranmış domatesleri, salçayı ve sarımsakları ilave edin bir iki çevirin. Soya sosunu ve tuzunu ekleyin 5 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin, ocaktan alın.
Afiyet olsun...

16 Haziran 2012

evde kıymalı pide malzemesinin hazırlanışı


Özel günlerde, kalabalık yemekli misafir geldiğinde yaptırması aklımıza gelen ve hemen, hemen herkesin sevdiği pide....Pide içini hazırlarken kullandığım malzemeler bunlar. Miktarlarını arzunuza göre azaltıp, artırabilirsiniz. İçini hazırlayıp her mahallede bulunan pidecilere arzu ettiğiniz biçimde,
- sayısı şu kadar olsun veya çıktığı kadar yapın diyebilirsiniz...

Malzemeler:
  • Yarım kg kıyma,
  • 3-4  adet domates,
  • 2-3 adet kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • Yeşil sivri biber,
  • Maydanoz,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı:
  1. Kıymayı koyduğunuz kabın içine ince, ince doğranmış, soğanı, domatesi, biberi ve sarımsağı ve bütün malzemeyi ekleyin iyice yoğurun. 
Afiyet olsun....

14 Haziran 2012

kozalak tatlısı


Malzemeleri istediğiniz kadar artırıp, azaltabilirsiniz. Benim yaptığım ölçülerden 16 adet çıktı.
Malzemeler:
  • 200 gr kakaolu pirinç patlağı,
  • 2 paket 160 gr bitter çikolata,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 10 yemek kaşığı bal,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
Yapılışı:
  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata erimeye başladığında üzerine  bal, tereyağı ve kakaoyu ilave edin iyice karıştırın.
  2. Pirinç patlaklarını geniş bir kaba alın, eriyen karışımı üzerine dökün ve karıştırın.
  3. Karışımı limon sıkacağının tersinden çukur kısmına  doldurup, bastırın  bir tabağa ters çevirin.
  4. Dolapta beklettikten sonra arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun....

10 Haziran 2012

köstebek pastası


Malzemeler:
  • 3 yumurta,
  • 2 fincan şeker,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 4 fincan un,
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1/2 çay bardağı süt,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Muz,
Ara kreması;
  • 1 paket vanilyalı cremole
  • 1 paket krem şanti
Yapılışı:
  1. Krema için cremole ve krem şantiyi birlikte çırpın.
  2. Keki yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişirin,
  3. Pişen keki çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin. Kalan kek parçalarını rondodan geçirin.Her yuvarlağın üzerine önce muz sonra bir yemek kaşığı krema koyun, Kremanın  üzerini kek kırıkları ile bulayın.
  4. Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...