22 Ağustos 2012

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı


Malzemeler;
  • 500 gr yaş tel kadayıf,
  • 125 gr tereyağı,( tereyağı- sıvı yağ karışımı da yapabilirsiniz)
  • İri dövülmüş ceviz,
  • 4 su bardağı şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1/2 limon suyu,
  • 30 cm çapında tepsi,
Yapılışı;
  1. Şeker ile suyu bir tencerede kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatın, limon suyunu ilave edin bir taşım kaynatın ocaktan alın.
  2. Kadayıfı geniş bir kabın içine alın, üzerine eritilmiş tere yağını gezdirin, eliniz ile kadayıfı ovuştura, ovuştura harmanlayarak yağın her yere dağılmasını sağlayın.
  3. Tepsiyi yağlayın tabanına bir kat kadayıfı serin, bir miktar ceviz serpin, sonra tekrar kadayıf serin yine ceviz serpin. Bu şekilde kadayıf bitinceye kadar devam edin.
  4. Tepsinizden küçük bir tepsiyi kadayıfın üzerine iyice bastırarak kadayıfı sıkıştırın.200 derece fırında kızartın. 
  5. Biraz soğuduktan sonra üzerine ılık şurubu gezdirerek dökün. 
Afiyet olsun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...