12 Kasım 2012

pırasalı kırmızı pancar kavurması


Malzemeler:
  • 1 kg kırmızı pancar,
  • 3-4 dal pırasa,
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1-2 limon,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Pancarların saplarını yumruların üzerinden kesin, iyice yıkayın ve haşlayın.( ben düdüklü tencerede 15 dk haşladım). Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Pırasaların saplarını kesin, kalan kısımlarını ince doğrayın, zeytin yağında 15 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş pancarı ilave edin 10 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin.
  3. Tuzunu ilave edin ocaktan alın. Soğuduktan sonra 1 limon suyunu sıkın ekleyin ve karıştırın. ( ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).Servis tabağına alın.
Afiyet olsun...

07 Kasım 2012

Frambuazlı ( ahududulu) cheesecake


Malzemeler:
  • 2 paket eti burçak bisküvi,
  • 100 gr tereyağı,
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı süzme yoğurt,
  • 2 paket labne peyniri,
  • 1 paket vanilya,
Sos Malzemesi:
  • Frambuaz,
  • 1 paket ahududu-çilekli meyveli sos,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 3 çay bardağı su,(300 ml)
Yapılışı:
  1. Bisküviler robotta ezilir içine 100 gr eritilmiş tereyağı konulur karıştırılır, yoğurulur. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına iyice bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabına konulur, biraz dondurulur.
  2. Kreması için şeker ve yumurta çırpılır üzerine labne, yoğurt, un ve vanilya ilave edilir tekrar çırpılır. Elde edilen krema hamurun üzerine dökülür, 175 derece de 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. (Fırının içine bir kabın içinde kaynamış su koyun). Fırında soğumaya bırakılır.
  3. Meyve sosu 3 yemek kaşığı soğuk suda ezilir içine 2 yemek kaşığı nişasta karıştırılır 3 çay bardağı su (300 ml) ilave edilir pişirilir. Ara sıra karıştırılarak ılıtılır..
  4. Kek soğuduktan sonra üzerine frambuazlar,  frambuazların üzerine ılınmış meyve sosu dökülür. Tekrar dolaba konulur 5-6 saat veya 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.
  5. Afiyet olsun...

04 Kasım 2012

kremşantili kurabiye (16 adet)


Bu nefis kurabiye ile geç tanıştım. Yedim ve çok beğendim, sizlerle paylaşmak istedim. Un kurabiyesi tadında, az malzeme ile çayın yanına çabucak yapılan lezzetli bir kurabiye.

Hazırlama süresi: 10 dk,
Pişirme süresi:15 dk
Yapılış;  Çok kolay

Malzemeler:
  • 1 paket toz kremşanti,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 3 su bardağı un,
  • Üzerini süslemek için  pudra şekeri veya dekor şeker,
Yapılışı:
  1. Kremşanti ile sıvı yağı 2-3 dakika mikserle çırpalım,  unu azar, azar ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Elimizle küçük yuvarlak şekil verdikten sonra hafif yağlanmış tepsiye dizelim. 175 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. 
  3. Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek süsleyelim.
Afiyet olsun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...