25 Şubat 2013

sac kavurma


Malzemeler;
  • 500 gr kuş başı et, 
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 7-8 adet sivri yeşil biber,
  • 4 adet domates,
  • Karabiber, kekik, kimyon, tuz,
  • İstenirse kaşar rendesi,
Yapılışı;
  1. Küçük kuşbaşı doğranmış etler sacın çukur kısmına alınır, uygun kapak ile kapatılır, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
  2. Halka, halka doğranmış biber ve ince doğranmış soğan ilave edilir birlikte kavrulur.
  3. Küp doğranmış domatesler ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
  4. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun....


09 Şubat 2013

narlı ıspanak salatası


Malzemeler:
  • Yarım kg ıspanak,
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
  • İri dövülmüş ceviz,
  • Beyaz peynir,
  • 1 adet ekşi elma,
  • 1  adet nar,
Sos Malzemeleri;
  • 1 Limon suyu,
  • Sızma zeytinyağı,
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Üzüm limon suyu veya portakal suyunda bekletilir.
  2. Elma soyulur küçük doğranır. 
  3. Limon suyu, sızma zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz bir kabın içinde karıştırılarak sos hazırlanır.
  4. Ispanak yaprakları iyice yıkanır, suyu süzdürülür veya salata kurutucusunda suyu alınır. El ile küçük parçalara bölünür, az miktarda tuz ile yapraklar hafif ovulur.
  5. İçine limon suyunda bekletilmiş üzüm, doğranmış elma ve iri dövülmüş ceviz ilave edilir karıştırılır.
  6. Üzerine daha önce hazırladığımız sos dökülür harmanlanır, servis tabağına alınır.
  7. Üzeri peynir, ceviz ve nar taneleri ile süslenir.
Afiyet olsun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...