Malzemeler;
- 500 gr kuş başı et,
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 7-8 adet sivri yeşil biber,
- 4 adet domates,
- Karabiber, kekik, kimyon, tuz,
- İstenirse kaşar rendesi,
Yapılışı;
- Küçük kuşbaşı doğranmış etler sacın çukur kısmına alınır, uygun kapak ile kapatılır, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
- Halka, halka doğranmış biber ve ince doğranmış soğan ilave edilir birlikte kavrulur.
- Küp doğranmış domatesler ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Sıcak servis yapılır.
Malzemeler:
- Yarım kg ıspanak,
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
- İri dövülmüş ceviz,
- Beyaz peynir,
- 1 adet ekşi elma,
- 1 adet nar,
Sos Malzemeleri;
- 1 Limon suyu,
- Sızma zeytinyağı,
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi,
- Tuz,
Yapılışı;
- Üzüm limon suyu veya portakal suyunda bekletilir.
- Elma soyulur küçük doğranır.
- Limon suyu, sızma zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz bir kabın içinde karıştırılarak sos hazırlanır.
- Ispanak yaprakları iyice yıkanır, suyu süzdürülür veya salata kurutucusunda suyu alınır. El ile küçük parçalara bölünür, az miktarda tuz ile yapraklar hafif ovulur.
- İçine limon suyunda bekletilmiş üzüm, doğranmış elma ve iri dövülmüş ceviz ilave edilir karıştırılır.
- Üzerine daha önce hazırladığımız sos dökülür harmanlanır, servis tabağına alınır.
- Üzeri peynir, ceviz ve nar taneleri ile süslenir.
Afiyet olsun....