11 Eylül 2013

ÇEKTİRME USULÜ MAKARNA YAPILIŞI (4 kişilik)

makarna 
  Malzemeler;
  • Yarım paket makarna,
  • 3 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağı,
  • 2,5 su bardağı sıcak su,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Domatesler rendelenir makarna tenceresine alınır, biber salçası ve yağ ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  2.  Sonra sıcak su ilave edilir ve su kaynadığında makarnalar konulur, karıştırılır.Kapak kapatılır arada karıştırılarak kısık ateşte suyu çekinceye kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...