21 Ekim 2014

PATATES TOPLARI


Yeğenimin kına gecesi ikramlarından nefis bir tarifi paylaşıyorum...

Malzemeler;
  • 6-7 adet  patates,
  • 250 gr krem peynir,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • 2-3 adet havuç,
  • Maydanoz, dereotu,
  • İri dövülmüş ceviz,
Yapılışı;
  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun geniş bir kapta çatal ile iyice ezin,Tereyağını, krem peyniri  ve tuzu ilave edip iyice karıştırın
  2. Bir kabın içinde rendelenmiş havuçları ince kıyılmış maydanoz,dereotu ve ceviz ile karıştırın.
  3. Patatesten ceviz büyüklüğünde toplar yapın, üzerine havuçlu karışımı avuç içinde yuvarlayarak hafif  bastırıp yapıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
Afiyet olsun.....

10 Ekim 2014

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI


Malzeme miktarlarını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kızartma olduğu halde fazla yağ kullanılmıyor. Tavada ağır ağır kızartılıyor.
Malzemeler;
  • Uzun orta boy ince patlıcan,
  • Mısır unu,
  • Kızartmak için yağ,
  • Tuz, pul biber
Yapılışı;
  1. Patlıcanları alacalı soyun, ortalarından derin boylamasına kesin, tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin,
  2. Suyun içinden çıkarın ve sıkın kaynayan suyun içinde haşlayın. Orta pişmiş olmalı.
  3. Haşlanmış patlıcanları delikli kepçe ile çıkarın soğumasını bekleyin. Hafif bastırarak suyunu çıkarın.
  4. Tuz ve istediğiniz baharat ( tuz, pul biber) ile karıştırılmış mısır ununa bulayıp tavaya dizin. Üzerlerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip ağır ateşte her iki tarafını kızartın.
  5. Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarın fazla yağını emdirin.
  6. Sıcak olarak yanında sarımsaklı yoğurt veya tarator ile servis yapın.
Afiyet olsun....

01 Ekim 2014

İRMİKLİ RENKLİ TOPLAR


İrmikli renkli topları yeğenimin kına gecesinde ikram edilmek üzere yapmıştım. Tarifi Yemekevi.tv ye aittir.
Malzemeler;
  • 3 su bardağı süt,
  • 7 yemek kaşığı irmik,
  • 7 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket krem şanti,
  • 1-2 yemek kaşığı kakao,
  • 6-7 adet çilek, 
  • 3-4 adet kepekli bisküvi
  • Hindistan cevizi,
  • Üzeri için fındık, badem, 
Yapılışı:
  1. Tencerede süt, irmik ve toz şeker birlikte muhallebi kıvamına gelinceye kadar  karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra ara sıra karıştırılarak soğutulur,
  2. Soğuyunca bir paket krem şanti ilave edilir kaşık yardımı ile muhallebiye yedirilir.
  3. Muhallebi üç eşit parçaya ayrılır. Birisine kakao ilave edilir iyice yedirilir, Diğerine rendelenip suyu süzülmüş çilek ve ezilmiş bisküvi ilave edilir iyice yedirilir. Diğeri sade bırakılır.
  4. Yanınıza bir kase su alın karışımlardan toplar yapılır, hindistan cevizine bulanır ve tabağa dizilir.(eliniiz arada su ile ıslatabilirsiniz)
  5. Üzerlerine fındık, badem batırarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...