04 Eylül 2015

KIŞLIK FASULYE NASIL HAZIRLANIR



Taze fasulyenin derin dondurucuda saklanma yöntemlerinden olan Şoklama ve Direk saklama yöntemlerini burada paylaşmıştım. Hangi yöntemi isterseniz uygulayabilirsiniz. Bugün paylaştığım fasulyeleri (boncuk ayşe) Istanbul'dan getirip hazırladım. Boncuk ayşe fasulyesini çok severim. İzmir'de fazla bulamıyorum çok lezzetli bir fasulye çeşididir.

Malzemeler;
  • 2 kg yeşil taze fasulye,
  • 5-6 adet domates,( miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı;
  1. Fasulyeler yıkanır uçları alındıktan sonra istenilen uzunlukta kırılır.
  2. Domatesler yıkanır kabukları soyulur ve doğranır. 
  3. Fasulye ve domatesler, uygun büyüklükte tencereye alınır. Kapak kapalı olarak arasıra karıştırılarak fasulyenin rengi sararmaya başlayıncaya kadar pişirilir. ( fasulye miktarına göre 10-15 dakika) Ocaktan alınır.
  4. Ocaktan alınan fasulyemiz soğuduktan sonra birer pişirimlik olacak miktarlarda buzdolabı poşetlerine paylaştırılır. Kışın afiyetle yenir.
Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...