Malzemeler:
- 1 paket kültür mantarı, (400-500gr)
- 2 adet kuru soğan,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 adet iri domates,
- 2-3 diş Sarımsak,
- 4-5 adet yeşil biber,
- 1 adet kırmızı biberi istenirse,
- Tuz, karabiber,
Yapılışı;
- Mantarlar iyice yıkanır doğranır, limonlu suda bekletilir,
- Tencerede ince doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsak birlikte 1-2 dakika kavrulur. Doğranmış mantarlar ilave edilir, mantarlar suyunu salınca doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.
- Suyu istediğiniz kıvama gelince ocaktan alınır sıcak olarak servis yapılır.(Sulu sevmezseniz kapak açık pişirerek suyunu çektirebilirsiniz)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder