14 Ağustos 2016

MANTAR SOTE


Malzemeler:
  • 1 paket kültür mantarı, (400-500gr)
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet iri domates,
  • 2-3 diş Sarımsak,
  • 4-5 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biberi istenirse,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı;
  1. Mantarlar iyice yıkanır doğranır, limonlu suda bekletilir,
  2. Tencerede ince doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsak birlikte 1-2 dakika kavrulur. Doğranmış mantarlar ilave edilir, mantarlar suyunu salınca doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.
  3. Suyu istediğiniz kıvama gelince  ocaktan alınır sıcak olarak servis yapılır.(Sulu sevmezseniz  kapak açık pişirerek suyunu çektirebilirsiniz)
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...