26 Eylül 2016

BEZE TARİFİ

beze 

  Malzemeler;
  • 3 yumurta akı,
  • 1 su bardağı toz şeker (200grlık bardak kullandım)
  • Bir çimdik tuz
Yapılışı;
  1. Yumurta aklarına tuz ilave edilir ve mikser ile yumuşak beyaz köpük oluncaya kadar çırpılır. Yaklaşık 5 dakika kadar.
  2. Şekerin yarısı mikseri durdurmadan kaşık kaşık ilave edilerek yüksek hızda çırpılmaya devam edilir. Kalan diğer yarısı birden konulur. Çırpıcının ucundan düşmeyecek kıvama gelmiş olması ve şekerin de erimiş olması gerekiyor. . Parmağınız ile ezerek anlayabilirsiniz. Essonso robot ile 6 dakikada istenen kıvama geldi.
  3. Hazırlanan karışım krema torbasına alınıp istenen sıkma ucu takılır, yağlı kağıt derilmiş tepsiye dik tutularak sıkılır.
  4. 110 derece ısıtılmış fırında sıkılan bezelerin büyüklüğüne göre 1 - 1,5 saat tutulur. Pişirme süresi önemli yeterince pişmez ise ortası çiğ kalıyor. Çıkarmadan evvel bir tanesi alınıp kontrol edilebilir.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...