- 2 su bardağı haşlanmış nohut,
- 4 çorba kaşığı tahin,
- 1 adet limon suyu,
- 3 diş sarımsak,
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1/2 çaybardağı su )haşladığınız nohutun suyunu kullanabilirsiniz)
- Bir çay kaşığı kimyon,
- tuz,
- Üzeri için 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı;
- Haşlanmış nohutların kabukları soyulur. Soymadan da yapabilirsiniz.
- Sarımsak tuz ile ezilir.
- Nohut, ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve su ilave edilir mutfak robotunda krema kıvamını alıncaya kadar iyice ezilir. Suyu kontrollü koyalım kıvamı koyu gelirse su ilave edebilirsiniz.
- Servis tabağına alınır düzgünce yayılır. Üzerine zeytinyağında kızdırılmış toz biber gezdirilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder