27 Eylül 2016

HUMUS TARİFİ

Malzemeler;
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 4 çorba kaşığı tahin,
  • 1 adet limon suyu,
  • 3 diş sarımsak,
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1/2 çaybardağı su )haşladığınız nohutun suyunu kullanabilirsiniz)
  • Bir çay kaşığı  kimyon,
  •  tuz,
  • Üzeri için 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı;
  1. Haşlanmış nohutların kabukları soyulur. Soymadan da yapabilirsiniz.
  2. Sarımsak tuz ile ezilir.
  3.  Nohut, ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz,  zeytinyağı ve su ilave edilir mutfak robotunda krema kıvamını alıncaya kadar iyice ezilir. Suyu kontrollü koyalım kıvamı koyu gelirse su ilave edebilirsiniz.
  4. Servis tabağına alınır düzgünce  yayılır. Üzerine zeytinyağında kızdırılmış toz biber gezdirilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...