Malzemeler;
- 1 kg acı kıl biber
- 2 kg domates (uzun yumurta domates olursa daaha iyi)
- 2 yemek kaşığı iri turşuluk tuz
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullandım)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 15-20 diş sarımsak
Yapılışı;
- Biberlerin sapları kesilir çok uzun olan biberler 2 ye veya 3 e kesilir.
- Sarımsaklar iri doğranır. (rondonun sonunda koyup domateslerle birlikte bir iki tur çekebilirsiniz)
- Domatesler soyulur rendelenir veya rondodan geçirilir uygun tencerede domatesin suyu biraz azalıncaya kadar kaynatılır.
- Sirke, sıvıyağ, tuz ve şeker ilave edilir 1-2 dakika kaynatılır.
- Doğranmış biberler ve sarımsaklar ilave edilir 2-3 dakika kaynatılır.
- Sıcak iken kavanozlara doldurulur, kapakları sıkıca kapatılır kağıt havlu üzerine ters çevrilir.
- Kavanozlar soğuduktan sonra kapakları kontrol edilir. Tüketilmeye hazır olan biberler açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilir.
Afiyet olsun:)....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder