Malzemeler;
- 1 paket tam buğday kalem makarna
- 3 adet patlıcan
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Parmesan peyniri veya tulum peyniri
- Bir miktar maydanoz
- Tuz
Yapılışı;
- Patlıcanlar küp şeklinde doğranır, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Kızartılır
- Makarna üzerindeki tarife göre haşlanır.
- Sos için sarımsak zeytinyağında çok hafif kavrulur, doğranmış domates, tuz ilave edilir domates suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir ocaktan alınır.
- Pişen sos ve patlıcanlar karıştırılır üzerine peynir rendelenerek serevis yapılır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder