24 Ekim 2016

PATLICANLI MAKARNA



Malzemeler;
  • 1 paket tam buğday kalem makarna
  • 3 adet patlıcan
  • 4-5  diş sarımsak
  • 2-3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Parmesan peyniri veya tulum peyniri
  • Bir miktar maydanoz
  • Tuz
Yapılışı;
  1. Patlıcanlar küp şeklinde doğranır, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Kızartılır
  2. Makarna üzerindeki tarife göre haşlanır.
  3. Sos için sarımsak zeytinyağında çok hafif kavrulur, doğranmış domates, tuz ilave edilir domates suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir ocaktan alınır.
  4. Pişen sos ve patlıcanlar karıştırılır üzerine peynir rendelenerek serevis yapılır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...