Malzemeler;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz badem
- 0,75 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için:
- 1 su bardağı vişne 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile blendırda ezilir. (olmayabilir )
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
- Nişasta az su ile ezilir hazır edilir.
- Süt, şeker, toz badem ve yumurta sarısı iyice karıştırılır, kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca su ile ezilen nişasta devamlı karıştırılarak ilave edilir. Kıvamını bulunca 2-3 dk yeterli ocaktan alınır vanilya ilave edilir.
- Keşkülümüz kuplara paylaştırılır. Soğuması için bekletilir.
- Vişneli malzemeler püre hariç koyu pişirilir. Soğumuş olan keşkülün üzerine önce vişne püresi sonra hazırladığımız vişneli sos pay edelir..
Afiyet olsun.....
Vişneli tariflere bayılırım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil