08 Haziran 2017

VİŞNELİ KEŞKÜL TARİFİ

vişnelikeşkül 


  Malzemeler;
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz badem 
  • 0,75 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için:
  • 1 su bardağı vişne 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile  blendırda ezilir. (olmayabilir )
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
  1. Nişasta az su  ile ezilir  hazır edilir.
  2. Süt, şeker, toz badem ve yumurta sarısı iyice karıştırılır, kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca su ile ezilen nişasta devamlı karıştırılarak ilave edilir. Kıvamını bulunca 2-3 dk yeterli ocaktan alınır vanilya ilave edilir. 
  3. Keşkülümüz kuplara paylaştırılır. Soğuması için bekletilir. 
  4. Vişneli malzemeler  püre hariç koyu pişirilir. Soğumuş olan keşkülün üzerine önce vişne püresi  sonra hazırladığımız vişneli sos  pay edelir..
Afiyet olsun.....

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...