Mevsimine göre reçellerimi normal süreden daha az kaynatıp..güneşte bekleterek kıvamını oluşturuyorum.
Malzemeler:
- 1 kgr karadut
- 800 gr toz şeker
- 4-5 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tereyağı,
- 1çay kaşığı limon tuzu ya da 1adet limon suyu
- Karadutlar nazikçe bol suda yıkanır, süzülmeye bırakılır,
- Sapları diplerinden kesilir ve geniş bir tencereye bir kat şeker bir kat karadut olacak şekilde yerleştirilir. Bir gece veya 4-5 saat oda sıcaklığında kapağı kapalı bekletilir. Bu sayede karadutlar suyunu salmış olacaktır.
- Karanfil taneleri ilave edilerek orta ateşte şeker iyice eriyene kadar reçelinizi arada bir karıştırarak 20 dakika kadar kaynatılır. (Kaynadıktan sonra taşmaması için tereyağı ilave edilir.)
- Limon suyu ya da limon tuzu ilave ederek kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır .(15 dakika kaynattıktan sonra borcam tepsiye alıp 2 gün güneşte bekletiyorum.)
- Reçel ocaktan aldıktan sonra temiz ve steril bir cam kavanoz içerisine doldurabilirsiniz. Kavanoz kapağı sıkıca kapatılır, kavanoz ters çevirilir ve soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder