13 Nisan 2018

KARADUT REÇELİ


Mevsimine göre reçellerimi normal süreden daha az kaynatıp..güneşte bekleterek kıvamını oluşturuyorum. 

Malzemeler:
  • 1 kgr karadut
  • 800 gr toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1çay kaşığı limon tuzu ya da 1adet limon suyu


Yapılışı:
  1. Karadutlar nazikçe bol suda yıkanır,  süzülmeye bırakılır, 
  2. Sapları diplerinden kesilir ve geniş bir tencereye bir kat şeker bir kat karadut olacak şekilde yerleştirilir. Bir gece veya 4-5 saat oda sıcaklığında kapağı kapalı bekletilir. Bu sayede karadutlar suyunu salmış olacaktır.
  3. Karanfil taneleri ilave edilerek orta ateşte  şeker iyice eriyene kadar reçelinizi arada bir karıştırarak 20 dakika kadar kaynatılır. (Kaynadıktan sonra taşmaması için tereyağı ilave edilir.)
  4. Limon suyu ya da limon tuzu ilave ederek kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır .(15 dakika kaynattıktan sonra borcam tepsiye alıp 2 gün güneşte bekletiyorum.) 
  5. Reçel ocaktan aldıktan sonra temiz ve steril bir cam kavanoz içerisine doldurabilirsiniz.  Kavanoz kapağı sıkıca kapatılır, kavanoz  ters çevirilir ve soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...